top of page
Farvel og goddag til Tolstrupkorets dirigent

Vores dirigent, Mikael Jacobsen, har besluttet at bruge mindre tid på korarbejde og mere tid på familie og rejser.
Mikael blev ansat i 1988 og med en mindre pause har han undervist koret i 26 år. I alle årene har han gjort meget ud af repertoiret med nyt program hvert forår og efterår, som passer overens med korets sammensætning af stemmer. Der har altid været nye udfordringer i forskellige sværhedsgrader som sangerne har været meget glade for.
Sammen med koret har Mikael engageret sig i samarbejde med kor fra nabokommunerne. De sidste år har det især været sammen med de mange andre kor i Lejre Kommune, bl.a. i form af en fælles forårskoncert hvor flere end 100 sangere deltager.
Mikael har også deltaget i korrejser til Letland, Tyskland og i Sønderjylland.
Tolstrupkorets sangere har været utroligt glade for Mikaels store engagement og stabilitet. Derudover har vi også nydt godt af Mikaels pædagogiske evner som underviser i form af hans meget detaljerede planlægning som har været et gennemgående træk i korarbejdet.
Den traditionelle julekoncert i Særløse Kirke den 17. december 2019  bliver således Mikaels sidste koncert med Tolstrupkoret.

Forårssæsonen indledes den 7. januar 2020 med at sige velkommen til vores nye dirigent Annette Simonsen.
Annette har beskæftiget sig med musik hele sit liv i både børnekor, solistkor og blandet kor. Hun har gået på Musikvidenskabeligt Institut, med musik som hovedfag.
Annette blev optaget på Det kgl. danske Musikkonservatorium med sang som hovedfag, afsluttende med diplomeksamen.
Samtidig med konservatoriet fik hun ansættelse i Danmarks Radios Kammerkor, hvor hun har været i en lang årrække, derefter en periode som 1. alt i Det Kongelige Teaters Operakor.
Annette har som solist sunget et hav af koncerter i ind- og udland som alt i oratorier, kantater, kirkekoncerter, liedkoncerter mm.
Desuden har hun sunget sammen med alle landsdelsorkestrene og ofte været solist i Radiokorets produktioner.
Senere har hun taget en såkaldt PO (præliminær organisteksamen) på Sjællands Kirkemusikskole.
Annette har siden 2010 været ansat som organist i Tune- og Snoldelev kirker, hvor hun også har børne-, ungdoms- og voksen-kor.
Annette bor på et husmandssted på Tuse Næs med sin familie og deres mange dyr.

Michael 1523.jpg

Mikael Jakobsen

Annette Simonsen.jpg

Annette Simonsen

bottom of page